Et lille heads-up omkring vedligeholdelse over vinteren

Hvis du ligesom mig ønsker at køre på din mtb hele året rundt er der her lidt få ting du kan følge.

Som så mange andre var jeg ude at cykle forleden, og kommer hjem med en cykel der blot er endnu mere beskidt. Sporene vi køre på i efteråret, vinteren og nogle gange foråret er utrolig smattede, og dette indebære at der kommer mudder op overalt på cyklen.

Uden om dette kommer man nok ikke. Jeg har kørt med skærme, og det tager da også en del af det. Derudover gør det at man ikke får skidt og mudder i hovedet og op af ryggen (og ja, skidtet kan faktisk godt komme hele vejen hen OVER dig fra baghjulet, dette er prøvet).

Anyways, som regel plejer jeg at kunne vente et par gange med at vaske cykel, jeg gider simpelthen ikke vaske cykel HVER eneste gang den har været ude og især ikke i sommeren hvor det nærmest kun er støv der sætter sig på den. Nu her er det dog ved at være på tiden at den i hver fald bliver skyllet efter hver tur, og nu kommer forklaringen så:

Efter en rigtig beskidt tur sidder der meget mudder overalt på cyklen, især kæde, tandhjul, bagskifter og forskifter plejer ved mig at være godt pakket ind af mudder. Dette er sliddele og de bliver kun slidt endnu mere når de ikke bliver vedligeholdt og er beskidte! Du får således en bedre cykel og i længere tid hvis du hver gang du har været ude i mudder blot skyller den af.

Faktisk er der flere ryttere der køre med camelbak tasker der alligevel har en flaske med vand med til rensning af gear ude på sporet. Tit køre gearene nemlig ikke godt når de er smurt ind i mudder.

Jeg har for nyligt vasket min cykel grundigt og sat den inden for, så nu skal den blot tages ud og bruges, og derefter skylles godt og grundigt igennem så den kan tørre og få plads ved siden af sofaen igen.

This entry was posted in Guide and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>