Fixi cykler! Byg din egen fixi bike her!

Vil du også have en fixi cykel som mange andre? Ser her hvor du kan købe de populære dele til mode cyklen.

Fixi cykler, eller singlespeed cykler som de også bliver kaldt, er cykler som har et unikt udseende i forhold til den ellers store mængde cykler man ser rundt på vejene.

Danmark er et land fyldt med cykler, og det kan næppe undre nogen at det er i Danmark at der er opstået en sub kultur til cykler, hvor det gælder om at pimpe sin egen cykel i en bestemt stil.

Men hvordan er en fixi cykel så opbygget?

Jo, for at det kan være en ”rigtig” fixi cykel, så skal cyklen kun have et gear, med fast nav. Dvs. Lidt som en spinnings cykel. Dette er en af de helt basale ting, mange bruger dog alligevel et nav med 2 gear indbygget som fungere på den måde at når du laver et hurtigt slag tilbage i pedalerne, skifter du gear, hvis jeg ellers har forstået det rigtigt. Dette er ret smart, da alle byer med bare en smule kuperet terræn kan være svære at cykle rundt i med kun et gear. Derudover er fixi cykler ofte meget enkle i deres opbygning, og er opbygget på ældre cykelstel hvor cyklerne så er blevet modificeret kraftigt.

En rigtig fixi cykel er derfor en smule oldschool men stadig holdt meget simpelt. En af Københavns helt store fixi byggere, Bikers Remix holdte for et par ugers tid siden et ”træf” ved det kongelige teater, hvor de var repræsenteret med en masse lækre fixi cykler med en masse lækre detaljer.

Man sætter ofte sit eget præg på fixi cyklerne, dette kan være ved at vende styret anderledes og mere enkelstarts agtigt, eller ved at sætte hjemmelavede ting på. Det er altså kun fantasien og kreativiteten der sætter grænser når der skal bygges en fixi cykel.

Skal du bygge en fixi cykel er der dog nogle grundelementer som der kan være en god idé blot at købe færdiglavet så du hurtigt kan komme i gang med flere detaljer på din fixi cykel.

Du kan finde et stort udvalg af fixi cykeldele ved Cykelpartner lige her, og du kan allerede begynde at planlægge hvordan din cykel skal se ud.

This entry was posted in Artikel and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>