Klinger og tandhjul, hvad skal man købe?

Min drivlinie (gear, tandhjul, klinger mm) var så slidt for noget tid siden, at den trængte til udskiftning. Her er så en af følgerne med udskiftningen af klinger.

Jeg havde igennem cykelpartner købt nogle klinger af mærket Driveline, hvilket virkede som nogle billige aluminiums klinger, som jeg gik ud fra var i god kvalitet. Da jeg fik dem hjem bemærkede jeg hurtigt hvor lette de var. Kvaliteten virkede udemærket, og der stod desuden på pakken at aluminiumet var i god kvalitet.

Så langt så godt. Jeg monterede så klingerne, den inderste klinge var fra en anden fabrikant, så den skal Driveline ikke have “skylden for”. Desuden skiftede jeg kasette til en sram 950′er med dertilhørende kæde. Skiftede også pullyhjuls, så det var hele drivlinien der var blevet skiftet.

Straks da jeg testkørte cyklen bed jeg dog mærke i at skiftet foran på klingerne ikke var helt så godt som med mine gamle klinger. Disse klinger virkede mere kontante, men uviden som jeg var tænkte jeg at de måske lige skulle køres til og slides til. Efter en del km synes jeg dog stadig ikke at det kørte optimalt, og jeg indstillede således lidt på det, men det var stadig et lidt for kontant skift, og det var svært at få cyklen i det rigtige gear foran.

Da jeg så havde lavet en mtb aftale med en ven i en mtb gruppe, og jeg var på vej til denne aftale begyndte den så at fucke helt op i gearen, og kunne slet ikke skifte ned på anden klinge. Da jeg kom ned i skoven, fem minutter før jeg skulle mødes med min ven, så steg jeg af cyklen og så til min skræk at det midterste tandhjul var blevet bøjet! Det var så meget så man ikke kunne bøje det tilbage, og ikke køre på hverken den midterste klinge eller den mindste klinge. – En aftale er nu engang en aftale, og jeg havde jo lovet at køre med. Så derfor nuppede jeg lige 43 km i skov og terræn på den store klinge!

Driveline klinge

Bøjet Driveline klinge

Det finder man dog straks ud af ikke er så sjovt, så derfor skulle der jo skiftes midterste klinge. Jeg var stadig ude efter noget forholdsvis billigt, men ville absolut ikke have det samme billige Driveline! – Efter lidt søgen på nettet fandt jeg dog ikke noget der også kunne leveres som i “NU!”, så jeg endte op i en cykelbutik i byen og endte med at købe en 32 tands midterklinge fra Shimano i serien Deore. Denne klinge kostede 119 kr. og virkede til at være noget bedre kvalitet en den anden Driveline klinge. Desuden havde den indhak således at kæden vil blive på mindste klinge, og bedre kan glide fra anden klinge til mindste klinge. Der var ligeledes nogle “gribere” sat på tandhjulet, til at få kæden mindre smertefuldt fra mindste klinge og op på midterste klinge. Efter jeg nøje havde studeret dette smed jeg Shimano Deore klingen på, og NØJ en forskel! Jeg er nu blevet helt pjattet med midterklingen, og den skifter så meget bedre og mere “blødt”.

Derfor må jeg sige at cykelpartners billigste klinge i hver fald ikke lever op til den standard som Shimano ligger for dagen med deres klinger, og jeg vil derfor anbefale alle i stedet at købe Shimano klinger (fx Deore, fin kvalitet og en fin pris).

This entry was posted in Anmeldelse, Artikel and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>