Schwalbe Marathon Plus dæk! – MTB dæk

Schwalbe Marathon Plus til MTBEfterhånden er mange blevet trætte af at skulle lappe deres cykel, men den tid kan nu være slut. I hvert fald hvis du går en lille smule på kompromis med køreegenskaberne og snupper et sæt Schwalbe Marathon Plus MTB. Se hvorfor her.

Alle har efterhånden prøvet det, at være punkteret ude midt i ingen ting, og være nødt til enten at trække hjem eller ringe efter hjælp. Selv var jeg i samme situation, da jeg havde lige købt mig en Ghost SE 4000 med et sæt Schwalbe Smart Sam (Mener jeg det var) som punktere efter jeg har kørt de første 10 km. Det kunne selvfølgelig være en tilfældighed, så slangen blev lappet, og afsted jeg var igen.

 

Efter at have kørt ca. 100 km. i alt slags terræn havde jeg dog haft omkring 3 punkteringer, og var rigtig træt af det. Det begrænset mine muligheder for at tage længere cykelturer, uden at skulle beregne ekstra tid af til lapning.

Jeg prøvede først med et sæt dæk indlæg, men igen gik der ikke lang tid før jeg punkterede. Det kan være en fejlformontering, men jeg fik nok og besluttede, at jeg vil have et dæk der IKKE punkterede. Jeg undersøgte markedet, og fandt ud af at Schwalbe laver en serie, der hedder marathon plus, som har umådeligt svært ved at punktere. Jeg købte varen igennem Cykelpartner.dk et Schwalbe Marathon Plus MTB dæk.

Dette dæk specialiserer sig ved, at det har et tykt lag gummi, der er designet til intet kan trænge ind. Det lyder måske som et billigt salgs trick, men den er altså god nok. I en test har de holdt til at køre over glas, granulat, skarpe sten og torne osv. og dækket klarede alle test! – Selv en test med tegnestifter! Der er altså tale om et dæk, hvor det er næsten umuligt at punktere, hvis du kører under normale forhold.

Selv må jeg indrømme, at de har gået omkring 2.400 km, og de er stadig ikke punkteret. Dette er altså et fact! – 2400 km uden at punktere er rigtigt godt af et MTB dæk, så Schwalbe Marathon Plus har i særklasse overrasket positivt og en meget god investering!

Kan Schwalbe Marathon Plus til MTB så anbefales? – Ja det kan det i hver fald.Især hvis du kører meget på asfalt og bruger din MTB til bykørsel og af og til kommer i skoven eller andre XC (Cross Country) typer, så er dækket i særklasse velegnet.

Der er selvfølgelig ikke kun roser til Schwalbe Marathon Plus til MTB. For netop at dækket er til MTB bør også gøre at dækket kan bruges i skov og andre områder. Det kan det for så vidt også, men det er langt fra ideelt, hvis du kører MTB i skov og andre områder. Dækket har knopper, men er hårdt og tungt. Dækket, synes jeg, er lavet mere til bykørsel og kun med nogle ture i skov.

Hvis man ønsker sig et dæk til terræn, så er der andre dæk der ude, men Schwalbe Marathon Plus til MTB klare sig godt i byen og indløser alle forventninger man kan have til en MTB dæk der primørt bør bruges i byen. Marathon Plus til MTB kan næsten have en garanti på at være punkterfri, da det næsten er umuligt at punktere.

Dækket er ikke meget dyre end andre dæk, og i det at Cykelpartner.dk har prisgaranti (Har du set Schwalbe Marathon plus til MTB andre steder billigere, sammenligner de prisen og giver dig varen til den billigste pris) så er du sikret et pris billigt MTB dæk, til cyklisten der ikke gider at punktere. Dækket bør dog mest anvendes til bykørsel, men kan bruges til skov og andet. Jeg havde ingen problemer med det, men var også helt nybegynder da jeg skiftede, og kunne stadig godt mærke lidt.

 

Størrelserne på Schwalbe Marathon Plus dækket til MTB måler 2.10 i bredden og er selvfølgelig på de 26″ som næsten alle MTB er.Der anbefales et dæktryk imellem 2,5 bar og 4 bar.

På en karakterskala fra 0-5?

3,5-4 Hvis man husker at dækket ikke er et RIGTIGT MTB dæk, men er en slags supplerende dæk til bykørsel og andre små ture, så er dækket virkelig i særklasse, og det holder HELT sikkert i lang tid og flere år uden at punktere! – Schwalbe Marathon Plus er virkelig et god dæk til dem der ikke går så meget op i MTB, men blot ønsker noget punkterfrit og godt. Dækket er dog tungt og hårdt i brug, så derfor får det ikke top karakter, da det ikke HELT egner sig til desideret MTB kørsel, efter min mening.

 

 

Dækket kan købes hos Cykelpartner.dk hvor der er prisgaranti og fri fragt over 500 kr. Så du får et billigt sæt Schwalbe Marathon plus dæk til din MTB.

Køb Schwalbe Marathon Plus dækket her!

This entry was posted in Anmeldelse and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>