Klik pedaler, hvilke skal man købe?

Her bringer jeg en lille artikel om klik pedaler til mtb cykler, se hvad jeg mener er de bedste på markedet og hvorfor.

Der er mange forskellige slags pedaler på markedet og der er selvfølgelig fordele og ulemper ved næsten alle.

Mange mtb og racercykel kører vil gerne have klik pedaler. Det er der også fordele og ulemper ved. Fordelen er at man kan udnytte kræfterne når pedalen skal op af, altså at man også kan hive i pedalen i stedet for kun at træde, hvilket er fordelagtigt i en række situationer.

En anden fordel, hvilket måske især er inden for mtb faget er at foden bliver “låst fast” på klik pedalen, så foden ikke smutter af hvis du køre over et hump eller andet. Det kan også her være sjovere at lave diverse hop og andet, fordi cyklen følger bedre med.

Som jeg nævnte i starten af artiklen findes der altså mange forskellige klik pedaler på markedet, og dette kan måske besværliggøre det for mange. For at kunne skelne mellem det skal man måske først lige forklare at der ikke som sådan er forskel på cykelskoen, men at der neden under en cykel sko skal sidde noget der hedder klamper. Det er disse klamper som bliver klikket i pedalen.

Der følger som oftest klamper med når du køber et pedalsæt med klik funktion. Derfor kan det på en måde også være ligemeget hvilken model af klamper du vælger.

Der er alligevel nogle ting man skal være opmærksom på når man køber pedaler til mtb. Jeg har selv et par Shimano pedaler som fulgte med min cykel da jeg købte den. Pedalen er som mange andre mtb pedaler med SPD klampen, og kan klikkes i fra hver side. Pedalen er såmænd fin, det er slet ikke det. Skulle jeg SELV ud og købe nogle pedaler vil jeg dog have valgt anderledes. Her er min mening og forklar.

Crank Brothers er et ret anerkendt mærke inden for klik pedaler. Det laver bl.a. en serie der hedder Egg Beater, og jeg glæder mig til engang at kunne lave en anmeldelse af disse pedaler. Klik pedalerne kaldet Egg Beater adskiller sig fra fx Shimanos og mange andre SPD pedaler ved at have en anderledes klampe. Dette og designet gør at de ikke vejer særlig meget, da det faktisk bare er en slags stang der går ud fra pedalarmen. Det smarte ved disse Egg Beater er desuden også at de kan klikkes i fra 4 sider af, i stedet for SPD’ens 2 sider. Det giver dig altså mulighed for næsten ALTID at kunne komme i pedalen, og altså ikke nogle kiksede små pauser hvor du skal sidde og dreje rundt på pedalen for at få den til at vende rigtigt.

Desuden vejer Crank Brothers Egg Beater heller ikke helt så meget som andre pedaler, da det som ovenover skrevet er lidt mere simple i det. Prisen for sådan et par Egg Beater pedaler er heller ikke rasende dyr, i sær ikke hvis du tager et sæt Egg Beater 1. Hvis du ikke går meget op i mtb, men gerne vil have nogle gode klik pedaler vil jeg derfor anbefale at du køber Egg Beater pedaler, da Crank Brothers også er et godt og anerkendt mærke inden for mtb genren.

Mit valg ville derfor falde på et sæt Egg Beater pedaler fra producenten Crank Brothers, som kan købes fra 499,- fra Cykelpartner.dk, du kan se udvalget af Crank Brothers pedaler ved at trykke på linket neden under.

Se Crank Brothers Egg Beater klik pedalerne her!

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>