Pigdæk til mtb kørsel om vinteren

Læs mere om hvordan du kan bliv ved med at køre mtb hele året rundt, også selvom isen kommer frem.

Hvis du er en af de mange der ønsker at holde formen hele året, og ikke ser kulden som en hindring, læs eventuelt mit tidligere indlæg om vinter tøj. Så skal du muligvis ud at investere i noget mere grej for at kunne holde cyklen kørende hele året.

Dæk er, som du jo nok allerede ved, utrolig vigtige på en mtb. Det er vigtigt at have nogle dæk hvor du har følelsen af at du står fast i næsten alle situationer. Dette er såmænd en regel hele året rundt, og er ikke meget mere specielt om vinteren. Det er dækket du kommer frem til måske i anden stil. Køre man mtb i hvor der ofte kan være is lag, som det som oftest er i skov og på stier og andre steder hvor der kan være vand og derfor is, så er pigdæk ikke til at komme uden om.

Pigdæk har den fordel at de står bedre fast på isen, i det jern piggene bore sig ned i isen, hvilket et normalt gummidæk ikke gør. Pigdæk er dog langt fra ideelt at køre rundt med på tør asfalt uden is, og bør derfor kun anvendes om vinteren når der er faldet frost og sne og is.

Pigdæk kan derfor være en god investering hvis du elsker at køre mtb og gerne vil ofre de få kroner på et billigt pigdæk så du kan stå fast i det hårde terræn som kan præge turen.

Jeg vil ikke sige at pigdæk er en nødvendighed, men det kan være en ren luksus ting at køre over is uden at være bekymret for at miste grebet.

Mange ønsker også pigdæk til almindelig kørsel, og dette kan man selvfølgelig også bruge dem til, men jeg vil klart anbefale kun at bruge dem til absolut vinter. Undgå derfor at køre på rent asfalt med dem, da piggene bliver slidt af med det samme her.

Hvor mange pigge skal der så være i pigdækkene? – tjooh, det er forskelligt det svinger meget fra 60 pigge til 300. Her bør man selvfølgelig også genoverveje faktorer som vægt, og nødvendighed. Er det nødvendigt at have 300 pigge for at kunne køre de 5 km i skoven, eller har du i virkelighed mere brug for et dæk der også kan tage fat når der ikke er is? Her kan de variere lidt.

Er du på udkig efter pigdækkene bør du kigge her for et billigt pigdæk. Find billige pigdæk her.

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>