Cykling om vinteren, hvilket tøj kan man anbefale?

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, se her hvilket tøj jeg vil anbefale at tage på ud i kulden!

Mange mtb ryttere vil ikke ud når kulden rigtig rammer Danmark, og det er nok også forståeligt. Cyklen behøves dog ikke tage skade ved at køre om vinteren, bare man laver et tjek bagefter, samt vasker og smøre den ind på ny. Jeg vil nok til en hver tid anbefale folk at lade deres cykel stå inden for hvis dette er muligt. Jeg ved af egne erfaringer at mine skive bremser begynder at pive en smule hvis den står ude i det kolde vejr alt for længe, derfor har min cykel fået en plads i soveværelset.

Der må dog komme en anden artikel om hvad der er godt at huske ved cykling for at køre om vinteren. Først vil jeg beskrive hvilken slags tøj der er godt at tage på, og hvad jeg af egne erfaringer kan anbefale.

Du kan finde alt det tøj jeg nævner ved fx Cykelpartner, der sælger billigt vinter cykeltøj og har en god og hurtig levering så du kan komme afsted på cykelturen hurtigst muligt.

Jeg har selv været ude at køre i både sne og slud, og har derfor en “ide” om hvad der er godt at tage på af tøj. Regn er dog lidt svær at gøre så meget ved, det er jo aldrig sjov at blive våd, der er det næsten kun regn tæt tøj der kan gå. Ved kulde kan man dog tage sine foranstaltninger så man ikke fryser når man er afsted! Jeg har listet et par ting op som man kraftigt bør overveje at investere i til cykelturen:

Ben og fødder:

Til fødderne kan jeg kraftigt anbefale nogle gode tygge strømper, samt sko overtræk! Du kan få flere forskellige sko overtræk, både vind og vandtæt kan de fås, og dette er helt klart at anbefale. Selvfølgelig modstår de ikke vandet hvis du stikker foden ned i en sø, men regn og diverse strint fra cyklen skulle de gerne kunne tage. Dette sikre at du ikke får en gennemblødt sko, som HURTIGT fryser dine tæer og fødder. Dette har jeg selv erfaringer med, lige meget hvor meget man prøver at undgå vandpytterne får man som regel våde sko, hvilket resultere i kolde tæer og fødder.

Til benene vil jeg anbefale ski undertøj, og måske nogle varme vintertrænings bukser. Selv cykler jeg i normale træningsbukser med ski-undertøj inden under, og dette fungere udemærket for mig.

Overkrop og hænder:

Dette er et vigtigt punkt, da vind hurtigt kan fryse kroppen ned, og da overkroppen bl.a. ikke er så aktiv på en cykeltur bliver den ikke opvarmet på samme måde som benene. Når jeg køre i kulde har jeg derfor igen en ski-undertrøje samt en t-shirt og derudover en træningsjakke. Det er vigtigt at ski-undertøjet har lange ærmer, da du ellers hurtigt kan komme til at fryse armene.

Til hænderne skal du selvfølgelig have handsker på, dette giver sig selv. Det kan dog godt betale sig at få nogle lidt tykkere handsker der er vindtætte, da du ellers godt kan blive lidt kold på hænderne som i sidste ende også kan påvirke reaktionsevnen. Hvor man ved sommer tid kan have handsker med frie fingerspidser vælger man selvfølgelig til vinter en fuld handske. Selv propper jeg også gerne trøjen og eventuelt indertrøjen ned i handsken så der ikke kan komme vind ind ved ærmeåbningen. Det er med at få holdt vinden ude så du kan holde varmen med den danske kulde.

Hals og hoved:

Til halsen vil jeg HELT klart anbefale en halsvarmer, en halsedisse eller hvad de nu kaldes. Det kan sagtens blive koldt til halsen at køre, hvilket kan ødelægge en tur ret meget hvis man fryser alt for meget. Selv køre jeg med en halsvarmen, og kan kun anbefale det.

Til hoved har jeg kørt med hue i noget tid, hue og halsvarmer er også fint nok til sammen, men hvis man virkelig vil have noget lækkert skal man investere i en hjelmhue. Dette er en fullface hue, eller en elefanthue om man vil. Dette giver ekstrem god varme, og takket være dens tæthed og opbygning gør det at der ikke kommet vind ind til ørene, nakken eller andre steder. Kort sagt, med en halsvarmer og en hjelmhue fullface hue, så er du godt kørende og skal ikke frygte kulden mere. Derudover må du selvfølgelig ikke glemme cykelhjelmen, der kan være glat, og terrænet er ikke som det plejer, så cykelhjelm på så sikkerheden er i top!

 

Som skrevet over for kan kulde ødelægge en ellers god cykel tur totalt. Hvis man fryser alt for meget bliver det ulideligt at komme igennem cykelturen, og det bliver mere en pinsel end en fornøjelse. Derfor kan det godt svare sig at bruge 5 minutter på at smide noget ordenligt tøj på inden man tager ud på cykeltur. Sidst jeg var ude frøs jeg fx kun mine tæer, og dette er udelukkende fordi jeg ikke har et sæt sko-overtræk endnu. Resten af kroppen havde det perfekt, og det stoppede bestemt ikke turen, eller kortede den af for den sags skyld.

Derfor synes jeg som mtb køre at tøjet er utrolig vigtigt om vinteren, og jeg vil derfor anbefale at man bruger overstående råd når man skal ud på en mtb tur.

Man kan købe alt cykeltøjet ved at følge dette link, billigt cykeltøj til vinter kørsel.

This entry was posted in Artikel. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>