Købe cykelbriller? Hvad skal man kigge efter?

Jeg har selv lige købt et par lækre cykelbriller, og synes bestemt jeg vil dele min erfaring ud med alle andre der søger ny viden omkring cykelbriller. Læs mere om emnet her.

Som før skrevet har jeg lige købt et sæt nye cykelbriller. Jeg gik ikke efter den bedste kvalitet, for vil bare lige se om det var rart at køre med osv. Det viste sig dog hurtigt at være utrolig nyttigt!

Nogle af de ting jeg synes du skal kigge efter når du kigger på cykelbriller er helt klart at de sidder godt på dig, og eventuelt har noget gummi belægning så de ikke glider så let af ved hverken næse eller øre. Personligt købte jeg mine cykelbriller i Thansen til kun 100 kr. Jeg var meget i tvivl om dette var det rigtige at gøre, da man jo oftest får det man betaler for, men her må jeg sige at jeg er meget positivt overrasket. Cykelbrillerne kom med 3 sæt glas, mørkt, gult, og gennemsigtig. Jeg forklare senere i artiklen hvad dette er til for.

En af de fordele jeg personlig er vild med, er at man ikke får så meget vind i øjnene. Når man er på vej ned ad en bakke med 40+ i timen kommer der en del vind i øjnene, og det har tit fået mine øjne til at løbe i vand. Ligeledes hvis der var modvind etc. Brillerne går ind og gør så det flyver lige uden om, og giver mig derfor bedre kørevilkår når jeg bedre kan koncentrere mig om sporet i stedet for at tørre tåre væk.

Der er også det store plus at når solen er oppe, så bliver man aldrig rigtig blændet med det mørke glas, hvilket også gør at man kan fokusere mere på sporet.

Det er desuden også slut med grene, insekter mm i øjnene, første tur med brillerne på blev dette allerede en rigtig god ting, da en gren pludselig kom flyvende i øjenhøjde ;-)

Før jeg skriver flere fordele ved cykelbrillerne vil jeg først lige skrive hvad fordelene er med det forskellige glas, og hvornår jeg synes man skal køre med dem.

Mørkt glas: til når solen er oppe, og tit ved kørsel hvor du bliver blændet af solen. Disse er brugbare i mange sammenhænge, og er rigtig dejlige at have når du køre i mod solen, eller den blot står højt på himlen. Det er ikke lige de glas man ønsker at bevæge sig ind i skoven med, men de er helt sikkert meget brugbare til landevej og til og fra skoven.

Gult glas: her fik jeg da den store overraskelse, jeg ved ikke helt hvad jeg havde regnet med, men da solen så stod lidt lavere på himmelen og jeg var kommet ud til sporet skiftede jeg til disse. De sørgede for at man fik mere lys, og det gjorde straks det hele meget nemmere at se. Det var som om de fik skabt mere sol og lys, og var rigtig rare at have på i buskads og skov. Gule glas skal man klart have når man køber cykelbriller til mtb brug! På dage hvor det er overskyet vil jeg også klart vælge gult glas, og ellers hvornår det passer ind.

Klart glas: Dette er formentlig mest beskyttelse for vind, grene, insekter osv. Som jeg har skrevet om ovenover. Det er også lækkert at have denne mulighed, i sær til aftenkørsel og dage hvor solen slet ikke er der. Muligvis vil den også være god til vinterkørsel.

Samlet set synes jeg at man får meget for pengene ved køb af de solbriller man kan få i Thansen, synes man ikke om dem kan man jo finde en masse andre. Oakley Jawbone bliver brugt af mange cykelryttere, men er desværre en rigtig dyr cykelbrille, og derfor synes jeg at man får meget for pengene ved køb af dem i Thansen.

Du kan ligeledes bestille cykelbriller ved cykelpartner.dk hvor du også finder attraktive tilbud og et kæmpe udvalg.

This entry was posted in Artikel, Guide and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>