Billige og effektive pumper til cykelturen?

Her anmelder jeg BBB Ovalintegrate samt EZ Plus fra Zefal

Først vil jeg lige komme med en for historie til hvorfor jeg skriver denne artikel.

Forleden var jeg ude at køre i Krabbesholm Skov i Skive, heldigvis ikke så langt fra hvor jeg bor. I udkanten af skoven punktere jeg så, og beslutter mig så for at lappen slange efter at jeg vurdere at tiden er med mig, og jeg skulle alligevel vente et par minutter på min kæreste. Efter jeg har lappet slangen, kommer min kæreste også, og jeg begynder ellers at pumpe dækket op med min minipumpe fra QuickPro. Den model med teleskop og hele molevitten. Efter jeg har brokket mig lidt over ikke at have en co2 pumpe, og derfor skal give så mange tryk siger min kæreste så ”Det er da ikke så slemt”, og efter et eller to tryk mere går håndtaget og pumpen i stykker.

Der stod jeg så med en ny lappet slange og kunne ikke komme videre. Efter at have trukket cyklen de ca. 1.5-2 km hjem kan jeg så konkludere at det ikke er lige så sjovt at trække en cykel hvor man løfter bagenden, som det er rent faktisk at cykle på cyklen. Dette fik mig så til at tænke, hvad skal så være den næste pumpe?

Her kommer så artiklen om selve pumperne.

Efter at have fået et gavekort på 200 kr. Ind til Cykelpartner.dk besluttede jeg mig så for at købe nogle billigere pumper end den jeg havde før, da den jo alligevel var gået til rimelig hurtigt.

Først havde jeg egentlig besluttet mig for at se på en dual minipumpe. En dual pumpe er en cykelpumpe der har både co2 pumpe sammen med en normal minipumpe, altså en to-i-éner.

Efter lidt tid måtte jeg dog gå væk fra denne idé igen, da jeg ikke synes at udvalget af pumper alligevel var som jeg vil have det. Mine små krav var nemlig at der skulle være en ok pumpe til normal pumpning også, og de fleste dual pumper synes jeg var lavet mest til racer cykler, hvor der ikke skal helt så meget luft i dækket, men blot højt tryk.

Herefter beslutte jeg mig så for at købe en co2 pumpe og en normal ”mini” pumpe.

Co2 pumpen er en Zefal EZ Plus som jeg valgte grundet at der var et hylster med til den, så man ikke skal have en patron med og dertil en co2 pumpe. Dertil kommer også at co2 patroner skulle blive særdeles kold når man fyre den af, og med et hylster undgår man derved at røre den kolde patron. Udover dette var Zefal EZ Plus også en af de få der både tog 12 g, 16 g samt 25 g co2 patroner som jeg synes var en fordel, for man ved jo aldrig hvilke der er billigst. Ved cykelpartner er det heldigvis en 16 grams co2 patron der er billigst, hvilket vist skulle være nok til at give et godt dæktryk på en mtb. Jeg vil skrive mere om dette senere når jeg kommer ud for en punktering hvor jeg har en co2 pumpe og patron med. Udover alt dette var co2 pumpen også relativ billig i forhold til de andre, og jeg vurderede at Zefal EZ Plus var nem at bruge samtidig med at den virkede til at være i god kvalitet. Zefal EZ Plus co2 pumpen vejer med patron 128 gram.

Den normale pumpe jeg har valgt er en mere traditionel pumpe end den jeg havde før. Samtidig er den også noget billigere. Jeg har valgt en ”ramme pumpe” fra BBB. Denne såkaldte ramme pumpe er dog ikke en normal ramme pumpe man sætter imellem overrør og krank samlingen. Det kan jeg af gode grunde ikke da jeg har en full suspension bike, og der sidder en støddæmper i vejen for dette. BBB pumpen sidder derimod fast med velcro og dette virker umiddelbart meget godt. Jeg havde lidt svært ved at placere den ovale aluminiums pumpe, men fandt et godt sted langs saddelpinden og ned langs stellet ned til forskifteren. Der kunne min nye pumpe lige passe ind. BBB pumpen vejer ikke alverden og har en vægt på kun 112 gram med beslaget. Valget af denne pumpe faldt grundet det pæne design, samt at jeg vil prøve at have en mere ”rigtig” pumpe end en mini pumpe. Pumpen vejer desuden mindre end min gamle der vejede over 200 gram, så heller ikke der er den dårligere. Den gamle QuickPro minipumpe synes jeg også så mere klodset ud end denne flotte pumpe fra BBB. Efter at have tappet lidt luft i fordækket på min cykel, for lige at prøve den nye BBB pumpe må jeg dog sige at effekten ikke er prangende. Det tager langt tid at pumpe dækket op til et godt dæktryk. Dog vil jeg sige at den er bedre end den hidtidige QuickPro pumpe som jeg havde, og den føles mere lækker at gøre det med. Håndtaget kan vippes så det bliver mere lækkert at pumpe op. Desuden er der en god lås på så pumpehovedet låser sig fast til ventil hovedet. Det eneste minus jeg kan komme på var at aluminiummet blev en smule varmt der hvor jeg holdte hånden på pumpen.

Alt i alt er jeg umiddelbart glad for udbytningen, og ser næsten frem til næste punktering så jeg kan få prøvet det. Der vil komme op følgende artikler når jeg får prøvet tingene rigtigt.

Begge pumper som jeg anmelder kan købes ved Cykelpartner.dk, og det skal også her siges at jeg fik et gavekort til shoppen fordi min gamle pumpe som jeg købte af dem gik i stykker.

This entry was posted in Anmeldelse and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>