Powerlink kædeled – Hvordan de virker

Her er et lille uddrag af hvordan powerlinket virker. Disse powerlink findes på bl.a. SRAM kæder, men systemet er også kendt på mange andre mærker.

Læs her hvordan du benytter dig af powerlinket.

I og med at du læser denne artikel har du nok allerede enten hørt om powerlink, eller har købt en kæde og kan ikke få det til at fungere.

Selv stod jeg i samme situation, jeg var blevet fortalt at med powerlink kunne man tage sin kæde af nemt og hurtigt, men det var ikke lige just det jeg oplevede første gang.

Powerlinket i sig selv er blot et enkelt kædeled, men det er selve teknikken i den der er spændende.

Den fungere som en modhage, så du er sikret at den ikke går op imens du er på farten, således er den umulig at få op når der er normalt træk i kæden.

For at skille et powerlink ad, skal du imidlertid presse ind på siden af kæden, imens du med ca samme pres, presser kædeledet tætter på hinanden. Systemet er ret simpelt, men presser du ikke med nok kraft ind på siden af kæden vil du opleve at kæden er umulig at få fra hinanden.

Det er derfor vigtigt at du ligger et pres ind på siden af kæden, imens du samtidig presser kædeledet ”sammen”, modsat af hvordan kæden bliver trukket i når den er på cyklen.

Presset ligges ind på siden, både for at åbne og lukke det.

Du skal ca ligge lige så meget pres på siderne som du gør med at skubbe den op eller trække den fra hinanden.

Kæden samles ved at sætte powerlinket sammen igen, og presse på siden imens du trække i kæden.

Denne metode er langt smartere end den gammel dags model, hvor det var nødvendigt at bruge en kædeadskiller for at få linket fra hinanden. Samtidig du med powerlink hurtigt skille kæden af for ekstra smøring, hurtigt skift til reservekæde,  rengøring og meget mere.

 

Du kan desuden købe powerlinks og kæder ved at trykke på linket her i bunden.

This entry was posted in Guide and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>